lördag 8 december 2018

Vägen fram - del 8 av 24

Jag har glömt att ställa mobilalarmet och vaknar klockan nio. Det är redan ljust ute och persiennerna är inte fördragna. Allt är annorlunda och för första gången på länge, så gör det mig inget. Jag är vansinnigt hungrig och bestämmer mig för att koka några ägg.

När jag öppnar det lilla paketet med fyra ägg, så minns jag åter igen inköpslistan. Jag tar ner den från kylskåpsdörren, där den sitter under en magnet som föreställer en gondol från Venedig. Jag låter äggen koka medan jag häller upp kaffet i muggen från mamma. Sedan vet jag inte vad som flyger i mig. Jag läser texten på muggen en gång och tar därefter fram mobilen och klickar på sänd. Jag tar alltså fram meddelandet till den som skrivit inköpslistan och skickar det. Känslostormen, som kommer när det redan är för sent, redan skickat, är enorm. Jag ångrar mig, så mycket att jag faktiskt är beredd att byta mobilnummer och för en gång skulle tror jag att jag förstår varför My bytt mobilnummer så många gånger. Hon är modigare än sin mor.

Vad kommer hända nu? Tänk om han eller hon inte svarar! Tänk om människan svarar!!!

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...