torsdag 6 december 2018

Vägen fram - del 6 av 24

Följande dag ägnar jag åt att botanisera bland fotoalbum från när My var liten. Vi var en lycklig liten familj; jag, Tor och My. När My var liten fanns många fotografier av oss i bokhyllan, men med åren har jag tagit bort dem ett efter ett. Tor var en fin man, som fick lämna jordelivet alldeles för tidigt. My vara bara två år, när han fick cancerbeskedet. Till en början ville han inte berätta för mig, men jag såg ju hur han blev sjukare och sjukare. Till slut berättade han och då var det inte många månader kvar.

Jag har många gånger funderat över hur min och Mys relation påverkats av Tors död. Det som varit har varit. Nu måste jag blicka framåt. Hon har skrivit ett julkort till mig. Hon har fött ett barn. Min lilla My har blivit mamma vid 42 års ålder. Vilket mirakel. Men hur ska jag kunna sända ett julkort till henne och mitt barnbarn, när jag inte vet var de bor?

2 kommentarer:

Ljusletaren sa...

Gillar din historia/kram

Ellinor Wikman sa...

Tack för alla fina kommentarer! Kram

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...