Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 2 december 2017

Det är lördag och Lina sitter vid skrivbordet på sitt rum och skriver dagbok. Lina tycker om att skriva dagbok. Hon skriver om hur det var i skolan igår. Det är väldigt spännande att gå i skolan nu tycker Lina. På måndag kommer det börja två nya barn i Lina och Fridas klass. Alexander ska få sitta bredvid Adam i klassrummet och Soraya ska få sitta bredvid Lina.

Imorgon, klockan halv ett, ska Lina och Frida få träffa Alexander och Soraya för första gången. Gullan har bjudit hem Lina och Frida på fika. Lina längtar.

Idag ska Lina och hennes mamma Lena åka och handla julklappar. Familjen har bestämt att de inte ska köpa så mycket julklappar i år. Istället ska de skänka pengar och saker till människor som inte har råd att köpa julklappar till sina barn. De ska ha en julklappslek på julafton och alla i familjen ska köpa tre julklappar som kostar 60 kr tillsammans.

Lina har redan börjat packa gamla leksaker och kläder i papperskassa. Leksaker och kläder som andra barn kommer få i julklapp den här julen. Lina blir glad när hon tänker på att hennes leksaker och kläder kommer göra så många barn glada.Här finns andra delen av bloggjulkalendern 2016
 
Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
Här kan du köpa hennes bok
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.