lördag 2 december 2017

En annorlunda jul i vår by, 2 december 2017

Det är lördag och Lina sitter vid skrivbordet på sitt rum och skriver dagbok. Lina tycker om att skriva dagbok. Hon skriver om hur det var i skolan igår. Det är väldigt spännande att gå i skolan nu tycker Lina. På måndag kommer det börja två nya barn i Lina och Fridas klass. Alexander ska få sitta bredvid Adam i klassrummet och Soraya ska få sitta bredvid Lina.

Imorgon, klockan halv ett, ska Lina och Frida få träffa Alexander och Soraya för första gången. Gullan har bjudit hem Lina och Frida på fika. Lina längtar.

Idag ska Lina och hennes mamma Lena åka och handla julklappar. Familjen har bestämt att de inte ska köpa så mycket julklappar i år. Istället ska de skänka pengar och saker till människor som inte har råd att köpa julklappar till sina barn. De ska ha en julklappslek på julafton och alla i familjen ska köpa tre julklappar som kostar 60 kr tillsammans.

Lina har redan börjat packa gamla leksaker och kläder i papperskassa. Leksaker och kläder som andra barn kommer få i julklapp den här julen. Lina blir glad när hon tänker på att hennes leksaker och kläder kommer göra så många barn glada.Här finns andra delen av bloggjulkalendern 2016
 
Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
Här kan du köpa hennes bok
 

3 kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...