Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff, 13 februari - inspirationsord: REDAN

- Är du redan hemma?
Han tittade oroligt på mig och jag log, men visste att leendet inte nådde mina ögon. Han såg alltid sådant. De där små detaljerna som avslöjade mitt sinnestillstånd. Hans hjärna var sömndrucken, men det spelade ingen roll. Han var alltid skärpt. Visste alltid när det var dags att ha mig nära.
- Kom.
Han sträckte ut handen och jag kröp ner under hans täcke med kläderna på. Nederlaget var inte lika avgrundslikt i hans närhet. Livet fick ett större perspektiv och kvällens upplevelser fick äntligen sin rättmätiga proportion.

Kommentarer

Mäktigt på ett sätt - i behov och känslor - himla bra!
Anna sa…
Spännande. Kort text med mycket berättelse bakom.
Kalle Byx sa…
Alla borde ha någon sådan att krypa ner hos.
Tintomara sa…
Jättebra skrivet, håller med Kalle Byx; alla borde ha en sådan att krypa ner hos.
Era kommentarer betyder så otroligt mycket! Tack! Tack! Tack! :)
Spännande. Undrar vad som hänt.
Snart ett år sedan! Skrev texten, som om mitt undermedvetna redan visste vad som hade hänt! Min mormor hittades död lördagen den 14 februari. Hon dog fredagen den 13 februari 2015. Augusti 2015 skulle hon firat sin 80-års dag. Saknar dig mormor!

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.