Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 15 - inspirationsord: RÄTTVISA

Hennes hjärna arbetade på högvarv. Hon befann sig plötsligt bland människor från det förflutna. Hon fiskade efter namn på kända ansikten i minnenas damm. Marina, Marika, Marilla. Hon smakade på namnen och bestämde sig för att det måste vara Marika hon talade med.

Ett lyckorus bubblade upp i henne. Inte för att hon önskade någon den stressiga livssituation hon en gång upplevt, där hon nu såg att Marika befanns sig. Nej, inte därför. Utan för att hon såg att det fanns rättvisa i livet. Hon hade tagit sig ur det. HON HADE TAGIT SIG UR DET.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.