tisdag 10 december 2019

Tjugofyra dagar - dag elva - Elsie

Marika är så olik oss. Hon pratar oavbrutet. Det är inte så att hon är okänslig, snarare tvärtom. Hon verkar ha läst av situationen på några minuter och nu har hon bestämt sig för att få oss att komma närmare varandra. Jag tillåter det. Vad finns det i livet mer än relationer? Vad är livet värt om jag bara har kontakt med femtio procent av mina barn? Jag vill inte vara halv längre. Jag vill vara hel.

På kvällen vill Marika att vi ska titta på Lärargalan tillsammans. Hon har en vän som är lärare och har blivit nominerad av sina elever. Marika hoppas kunna se sin vän på TV. Hon är förväntansfull och jag ser i Isaks ögon att han älskar henne. Plötsligt inser jag att Isak kanske kommer ställa in sin resa till Australien.

Jag hämtar chips och popcorn i köket och när jag kommer tillbaka har Marika satt sig nära Isak och håller om hans arm. De ser så lyckliga ut tillsammans.


Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...