söndag 9 december 2018

Vägen fram - del 9 av 24

Det känns som om jag vaknar mitt i natten, av att mobilen vibrerar. Jag har fått ett meddelande. I själva verket är klockan bara 23 på söndagskvällen. Det knyter sig i magen och tar en stund innan jag hittar mina glasögon på nattduksbordet. Vad är det jag utsätter mig själv för?

På displayen står det:
"Åh, du bor i slott, jag bor i koja. Du åker spårvagn, jag åker folkvagn. Så trevlig att du hittade min inköpslista. Imorgon kl. 16 lämnar jag en ny inköpslista i en kundkorg vid entrén. Vad heter du? Hälsningar Harry"

Det är helt omöjligt att sova. Det är en man, en man som heter Harry. Han vill att jag ska få en ny inköpslista imorgon. Han undrar vad jag heter. Jag funderar och funderar på vad jag ska svara. Jag går ut i köket och tänder första och andra ljuset i min adventsljusstake. Skriver och suddar, skriver och suddar. Till slut bestämmer jag mig för att skicka texten:

"Visst bor vi väl båda i lägenhet? Vad trevligt med en ny inköpslista. Undrar vem som bli den lyckliga kunden denna gång. Hälsningar Margot"

Efter att ha väntat på svar i flera timmar, stängt av mobilen och startat den igen för att försäkra mig om att det inte är något fel på den, går jag och lägger mig. Jag fortsätter titta på mobilen i parti och minut och somnar till slut med mobilen på kudden.

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...