tisdag 4 december 2018

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till.

Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären?

På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänniskan, som lämnat sin inköpslista i min kundkorg.

"Har du funnit en gul folkvagn ännu? Jag äger ingen bil, men bor i ett sekelskiftshus."

Jag vågar såklart inte skicka meddelandet, men jag låter det finnas kvar som utkast. Det känns ändå som om vi börjat tala med varandra.

2 kommentarer:

Ljusletaren sa...

Älskar dessa små sammanhängande berättelse. Kul med länkar och hänvisningar för det förstärker hela till historia. Måste gå tillbaka om läsa det jag har missat/ kram

http://tittelina.blogspot.com sa...

Upplever att det är en människa som efter en depression sakta men säkert kommer tillbaka till livet. Jag undrar vems inköpslista "jag" har. Fin stämning i texten.

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...