Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff - 11 augusti 2018

Vi kan uppleva andra människor som gränslösa, men kanske glömmer vi att din och min gräns kan vara olika. Det finns gränser mellan länder. De vet alla om. Gränser mellan människor är svårare att se. Vi måste visa andra var vår gräns går. Det är ett ansvar vi har, något som kan vara svårt, men nödvändigt att göra för att må bra.

Så kanske är inte människan du mött gränslös. Kanske har hon bara en annan gräns än du. Hennes "land och rike" är lite större. Hon låter dig komma lite närmare än du är van vid. Var går din gräns? Visar du din omgivning, när du upplever att de gått över din gräns? Den där osynliga, som bara du kan se.


Kommentarer

Intressant! Jag visar inte alltid var min gräns går. Måste känna tryggheten i gruppen jag befinner mig precis då. Tänker att det är samma för de flesta. Vi borde ta mer hänsyn till varandra än vad vi gör.

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.