torsdag 7 december 2017

En annorlunda jul i vår by, 8 december 2017

"Äntligen fredag" tänker Benny. Han har längtat hela vecka efter att få ha fredagsmys med Trine. Han känner sig verkligen glad över att han helt plötsligt fått en familj. Benny är också väldigt glad över att hans mamma fått en lite familj. Han hade lite dåligt samvete när han flyttade ifrån sin mamma i mars. Även om han bara flyttade några hundra meter bort, så tyckte han inte om att hans mamma blev ensam. Nu är hon inte ensam längre för nu bor Alexander och Soraya hos henne.

Benny har varit och handlat mat så att han och Trine kan göra tacos ikväll, men han tycker att det känns som om han glömt något viktigt.

När han kommer hem hjälper Trine honom att lägga in alla matvaror i kylskåpet. Också plötsligt säger hon:
"Men Benny du har ju glömt att köpa köttfärs."

Frida kommer in i köket. Hon skrattar åt Benny och då börjar Benny och Trine också att skratta. "Mamma" säger Frida. "Kan inte vi bjuda Lina, Gullan, Alexander och Soraya på tacos nästa fredag?"

"Vilken bra idé" säger Trine. Benny nickar. Han tycker att det är en jättebra idé. Han vill gärna träffa sin mamma oftare och dessutom vill han ju lära känna Alexander och Soraya för nu är ju dom som hans syskon.

"Då måste du komma ihåg att köpa både köttfärs och kycklingköttfärs nästa fredag Benny" säger Frida. Benny ser förvånad ut.

"Alexander och Soraya är muslimer och de äter inte griskött. Köttfärs är gjort av griskött. Vi brukar köpa 50 % fläskkött och 50 % nötkött. Det betyder att vi har både ko och gris i vår köttfärs." säger Frida.
"Var har du lärt dig allt det här?" undrar Trine.
"Vi har haft hemkunskap idag" säger Frida och sedan tittar hon på Benny och säger:
"Skynda dig till affären. Jag vill ha tacos med köttfärs."
Trine, Benny och Frida skrattar igen.

Här finns åttonde delen i bloggjulkalendern 2016


Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok.
 
Här kan du köpa hennes bok
 
 

Sugen på något nytt till hemmet?

Eller behöver du köpa de sista julklapparna?

Besök LOUISE INTERIÖR

2 kommentarer:

foxy sa...

Undrade vart kalendern tagit vägen... :-)

Ellinor Wikman sa...

Den finns kvar ända till den 24:e december. DU ÄR SÅ VÄLKOMMEN HIT!

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...