Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 4 december 2017

Lina är så glad när hon vaknar. Hon tittar ut igenom fönstret och ser att det snöar.

"Tänk om det är första gången som Alexander och Soraya ser när det snöar" tänker hon.

Utan för fönstret ser hon att Benny har en blå toppluva på sig och kämpar med att få bort all snö från den blå minibussen. Han halkar runt när han sopar bilen.

"Han måste nog skrapa rutorna också" tänker Lina, när hon sätter på sig sina kläder.

Linus, Felix och Fredrik har börjat på gymnasiet, så de åker med en stor buss till skolan. Lina och Frida behöver inte stå vid busskuren och vänta på bussen längre för nu bor ju busschauffören Benny också i Tomtebacken.

Lina och Frida har bestämt att de ska åka med Benny till Lerdala lanthandel och hämta Alexander och Soraya. Det ska bli så spännande.

Alexander och Soraya känner inte Gullan så bra ännu. De har bara bott hos henne i två dagar. Idag är det första gången som de ska träffa Gullans son Benny. De har förstått att det är han som kör bussen till skolan varje dag.

När Alexander och Soraya går till busskuren, så möter de Nisse och hans katt Maja. Han ska äta frukost hos Gullan.

"Hej" säger Alexander och Soraya. De träffade Nisse och Maja igår för då åt de frukost tillsammans. Soraya fick lägga kattmat i en skål till Maja och ställa skålen på golvet i Gullans kök.

"Hej" säger Nisse och ler. "Ha en bra dag i skolan" säger han sedan, men Alexander och Soraya förstår inte alla ord. De förstår i alla fall att han pratar om skolan. De ler och vinkar, när Nisse går vidare för att knacka på hos Gullan.

Det är en spännande dag för Alexander och Soraya och när de kommer hem till Gullan är de så trötta efter alla intryck i den nya skolan, så de går och lägger sig och sover direkt efter middagen.


Här finns fjärde delen av bloggjulkalendern 2016
 
 
Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
Här kan du köpa hennes bok
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.