söndag 3 december 2017

En annorlunda jul i vår by, 3 december 2017

Idag är det söndag. Lina och Frida ska få träffa Alexander och Soraya för första gången. Gullan ska bjuda på fika. Lina har väntat hela morgonen på att klockan ska bli halv tolv, så att hon kan gå hem till Frida. De har bestämt att de ska träffas innan och lära sig lite arabiska ord. De vet inte hur många svenska ord Alexander och Soraya lärt sig ännu och de vill gärna kunna prata med dom när dom träffas. Klockan ett får Lina och Frida äntligen träffa sina nya klasskamrater. På kvällen sitter Lina på sitt rum och skriver i sin dagbok:

Kära dagbok!
Idag är det söndag. Jag och Frida har varit hos Gullan och träffat våra nya klasskamrater Alexander och Soraya. Det har varit jättefint väder idag och jag har lärt mig flera arabiska ord. Jag och Frida lärde Alexander och Soraya flera svenska ord. Det var roligt.
Nu måste jag skynda mig att sova, så att det blir morgon. Det ska bli så kul att få visa Alexander och Soraya vår skola.
Kram Lina 


Här finns tredje delen av bloggjulkalendern 2016
 
 
Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
Här kan du köpa hennes bok
 

3 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Hur ska det gå, hur ska det gå...

Grå papegoja sa...

Bra!

foxy sa...

Såå mysigt att läsa om ett så aktuellt ämne...

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...