tisdag 19 december 2017

En annorlunda jul i vår by, 20 december 2017

Snart, väldigt, väldigt snart är det jullov. Linas lärare tyckte att det verkade så roligt med julklappsspelet, så hon frågade klassen om inte de ville göra julklappsspelet tillsammans. Hon förklarade att skolan ska vara kostnadsfri, så julklapparna måste vara något de själva skapat. Det spelade ingen roll för alla elever ville ändå att de skulle göra julklappsspelet, även de elever som inte gillar att pyssla.

Idag har alla barn med sig två julklappar som de tillverkat själva hemma eller i skolan. De har fått ta med sig saker från skolan för att tillverka något hemma. Flera har gjort ljuslyktor av barnmatsburkar, som de tagit glitter på. Alla är glada och förväntansfulla. Undrar vem som kommer öppna just deras julklappar och vems julklappar de själva kommer få. Det blir en mysig dag i skolan. Imorgon när de träffas ska de ha julfika, så det blir en kort skoldag.

Skoldagen är slut och Lina, Frida, Alexander och Soraya står och väntar på att Benny ska komma och hämta dem. Frida frågar Alexander och Soraya om de vill följa med och dela ut inbjudan till jul hos Nisse. Det vill de gärna och barnen har jätteroligt när de delar ut alla inbjudningar. Benny har med sig fyra tomteluvor också har han en CD med julmusik i stereon i den blå minibussen. "Det är verkligen en dag med mycket julmys", tänker Lina när hon lägger en inbjudan i Lennarts brevlåda. Det är mörkt ute, men älgen på Lennarts busskur lyser upp, så det är lätt för Lina att hitta till postlådan. Snart är det julafton. Lina längtar.

 
Här finns del tjugo i bloggjulkalendern 2016


Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...