Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 19 december 2017

Lina och Frida har svårt att koncentrera sig i skolan idag. De vill bara att skoldagen ska ta slut, så de kan packa in alla julklapparna hemma hos Nisse. De har mycket att göra idag. De måste ju skriva en inbjudan till julfirande hos Nisse också.

När de kommer till Nisses hus efter skolan, så hittar de inbjudan från förra julen.
"Vi har ju stavat välkommen med ett m," säger Frida. "Det ska väl vara två m i välkommen?"
"Ja," säger Lina och nickar också skriver de en ny inbjudan tillsammans.
 
Förra året inbjudan

 


Lina och Frida arbetar hela kvällen med att skriva inbjudningar och att packa in julklapparna. När de går hem på kvällen går Lina med hem till Frida också frågar de Benny om han vill hjälpa dem att dela ut inbjudningarna imorgon. Det vill han så klart.
 
 
Här finns del nitton i bloggjulkalendern 2016
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.