Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 18 december 2017

Lina och Frida har bestämt att de ska överraska Nisse. De vill göra många julklappar och bjuda in alla i byn till Nisse på julafton, precis så som Nisse hade tänkt. De har varit hemma och ätit efter skolan och nu är de på väg hem till Nisse.

På köksbordet ligger det tidningar och på tidningarna står färgburkar, penslar och så finns det massor med hjärtan och stjärnor i trä. Lina och Frida sätter igång och målar dem direkt. De måste låta allt torka en dag eller två innan de kan packa in dem i julklappspapper.

Hemma hos Gullan, Alexander och Soraya bakas det pepparkakor. De har bjudit hem Benny, som satt på sig en tjusig, hög och vit kockmössa. Alexander och Soraya skrattar. De tycker att han ser lite tokig ut. Soraya och Nisses katt Maja har blivit bästa vänner under tiden som Nisse varit på sjukhus. Pepparkakorna ska de ta med sig till Nisse dagen innan julafton. Nisse vet fortfarande inte om han får komma hem på julafton. Gullan ber till Gud att han ska slippa fira jul på sjukhuset.

Här finns del arton i bloggjulkalendern 2016


 
 Julklappstips

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.