fredag 15 december 2017

En annorlunda jul i vår by, 16 december 2017

Idag är det julbasar i församlingshemmet i Lerdala. Den kyrkliga syföreningen har julbasar varje år. Lina tycker att det är mysigt. Förra året hjälpte Lina och Frida till, men i år sitter de i publiken och det är Alexander och Soraya som hjälper Gullan att dela ut åror, lotterivinster och auktionsföremål.
Kvinnorna och männen i den kyrkliga syföreningen har jobbat hela året med att tillverka olika saker, som de kan ha med på lotterier och sälja på auktion. Pengarna de får in under kvällen ska de skänka så att fattiga människor i andra länder kan få det bättre. Scenen är full av vackra dukar, gardiner, tavlor, stickade tröjor och strumpor och andra handarbeten.

Vanligtvis brukar julbasaren också utse en vinnare i busskurstävlingen, men eftersom Benny flyttat till Tomtebacken, så finns det ingen som pyntat busskuren vid lanthandeln, där han bodde förut, så då har inte Lennart, som bor mellan Tomtebacken och lanthandeln heller pyntat sin busskur. Linas pappa Stig brukar pynta Tomtebackens busskur, men har inte gjort det i år. 

Benny sitter bredvid Trine, Frida och Lina i publiken och reser sig upp när Gullan säger att det inte blir någon busskurstävling i år:
"Jag smyckar alla tre busskurerna," säger han och publiken applåderar. När han sätter sig ner igen, så viskar han till Frida och Lina:
"Kan ni hjälpa mig ikväll." Frida och Lina nickar.

Klockan kvart i åtta på kvällen står Lina och Frida och väntar på Benny vid Tomtebackens busskur. Benny har åkt iväg med bussen och när han kommer till busskuren, så är det tre älgar gjorda av hönsnät i bussen. Älgarna är fulla med ljusslingor.
"Jag blev så nöjd med busskuren vid Lerdala lanthandel i fjol, så jag tänkte vi kunde ha en älg på varje busskur i år." säger han och ler.


 
Här finns del sexton i bloggjulkalendern 2016


Julklappstips

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...