Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 16 december 2017

Idag är det julbasar i församlingshemmet i Lerdala. Den kyrkliga syföreningen har julbasar varje år. Lina tycker att det är mysigt. Förra året hjälpte Lina och Frida till, men i år sitter de i publiken och det är Alexander och Soraya som hjälper Gullan att dela ut åror, lotterivinster och auktionsföremål.
Kvinnorna och männen i den kyrkliga syföreningen har jobbat hela året med att tillverka olika saker, som de kan ha med på lotterier och sälja på auktion. Pengarna de får in under kvällen ska de skänka så att fattiga människor i andra länder kan få det bättre. Scenen är full av vackra dukar, gardiner, tavlor, stickade tröjor och strumpor och andra handarbeten.

Vanligtvis brukar julbasaren också utse en vinnare i busskurstävlingen, men eftersom Benny flyttat till Tomtebacken, så finns det ingen som pyntat busskuren vid lanthandeln, där han bodde förut, så då har inte Lennart, som bor mellan Tomtebacken och lanthandeln heller pyntat sin busskur. Linas pappa Stig brukar pynta Tomtebackens busskur, men har inte gjort det i år. 

Benny sitter bredvid Trine, Frida och Lina i publiken och reser sig upp när Gullan säger att det inte blir någon busskurstävling i år:
"Jag smyckar alla tre busskurerna," säger han och publiken applåderar. När han sätter sig ner igen, så viskar han till Frida och Lina:
"Kan ni hjälpa mig ikväll." Frida och Lina nickar.

Klockan kvart i åtta på kvällen står Lina och Frida och väntar på Benny vid Tomtebackens busskur. Benny har åkt iväg med bussen och när han kommer till busskuren, så är det tre älgar gjorda av hönsnät i bussen. Älgarna är fulla med ljusslingor.
"Jag blev så nöjd med busskuren vid Lerdala lanthandel i fjol, så jag tänkte vi kunde ha en älg på varje busskur i år." säger han och ler.


 
Här finns del sexton i bloggjulkalendern 2016


Julklappstips

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni