Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 15 december 2017

Det är fredagkväll och äntligen ska Gullan, Alexander, Soraya och Lina äta tacos hos Trine, Benny och Frida. Fredrik och Felix är hemma hos Linus på Tomtegatan 1. De går musikprogrammet på gymnasiet och på helgerna brukar de spela gitarr tillsammans.

Det blir en mysig kväll, men de pratar så klart mycket om Nisse. De bestämmer att de ska åka och hälsa på honom på söndag och sedan den 23 december, dagen innan julafton.

Gullan, Alexander och Soraya ska baka pepparkakor, som de kan ta med till Nisse den 23:e och Lena, Lina och Frida ska baka lussekatter, som de kan ta med till Nisse.

"Nu måste vi gå hem och mata Maja," säger Soraya. Alexander nickar. De är glada att Trine, Benny och Frida tänkt på att de inte äter griskött. De tycker att det är jättegott med tacos. Det är första gången de äter det. När de går hem säger Alexander:
"Gullan, kan inte vi äta tacos på nyår och bjuda hem Nisse?"


Här finns del femton i bloggjulkalendern 2016


 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni