onsdag 13 december 2017

En annorlunda jul i vår by, 14 december 2017

Det är torsdag morgon. Alexander och Soraya är på väg till bussen. Det är kallt, så de har tagit på sig lager på lager med kläder. När de kommer fram till busskuren, så ser de någon som ligger vid vägkanten. När de kommer närmare, så ser de att det är Nisse som har ramlar. De springer fram till honom. Han ligger på marken vid vägkanten på andra sidan vägen några hundra meter från busskuren. Han jämrar sig och Maja jamar. Alexander och Soraya förstår att han har ont.

"Gå till Gullan, Alexander. Säg att hon ska ringa ambulans," säger Soraya till Alexander på arabiska. Alexander springer tillbaka till huset och Gullan ringer 112 direkt.

Ambulansen kommer ganska snabbt, trots att de bor på landet. Benny, Frida, Lina, Alexander och Soraya väntar med att åka till skolan tills Nisse åkt iväg med ambulansen.

"Maja då?" säger han när ambulanspersonalen lägger upp honom på båren.
"Jag tar hand om Maja," säger Gullan.

När Lina kommer hem från skolan berättar Lena att Nisse har brutit lårbenshalsen och att personalen inte vet hur länge han måste ligga på sjukhus. Det är Gullan som ringt och berättat det.

"Jag vill hälsa på Nisse på sjukhuset, mamma," säger Lina. "Han gillar lussekatter. Kan vi inte baka lussekatter, så att jag och Frida kan ta med det till honom."


Här finns del fjorton i bloggjulkalendern 2016

Julklappstips 1
Barnboken om sniglar
 
Julklappstips 2
Snygg pläd

2 kommentarer:

Grå papegoja sa...

Fint ändå, även om det hände otäcka saker.

B i r g i t t a sa...

Fint berättat. Upplevde faktiskt ngt liknande häromdagen här. Rara människor rusade till hjälp.

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...