måndag 11 december 2017

En annorlunda jul i vår by, 12 december 2017

Det är tisdagmorgon och Nisse har precis kommit hem ifrån frukosten hos Gullan. Hon stickar under tiden som de äter frukost numera. Han längtar tills julbasaren är över, så att de kan äta frukost utan att hon stickar.

I år känns det extra roligt för Nisse att göra julklappar till tomteverkstaden med järnvägen nere i källaren. Han vill ju att Alexander och Soraya ska få se tåget, tomtarna och julklapparna.

Förra året tillverkade Nisse träbilar och träfjärilar som han målade också bad han Gullan sticka dockstrumpor till honom. I år har Nisse nya idéer. Han vill att barnen ska bli överraskade när de öppnar julklapparna.

Han går in i vardagsrummet, sätter på sig skyddsglasögonen och börjar såga hjärtan och stjärnor med sin figursåg. Innan han gick till Gullan på morgonen, så ritade han hjärtan och stjärnor på en på plywoodskiva. Nu är det bara att såga ut dem. Han längtar till julafton.

När Lina kommer hem från skolan åker hon tillsammans med sin mamma för att lämna sina gamla leksaker och kläder till kvinnan som ska packa in dem och ge dem till ensamkommande barn på julafton. Kvinnan blir så glad när Lina och Lena kommer med papperkassarna. De har med sig Fridas gamla leksaker också. Kvinnan heter Ingela och hon berättar att hon känner Alexander och Soraya. Lina känner sig då nöjd och glad, när hon åker hem.  


Här finns tolfte delen i bloggjulkalendern 2016
 
Julklappstips 1
 
Julklappstips 2
Tempeltavla

2 kommentarer:

foxy sa...

Jag älskar människorna i den här byn, de har varma hjärtan! :-)

Ellinor Wikman sa...

Tack foxy! :-)

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...