söndag 26 november 2017

Presentation av julkalenderns karaktärer

Nu var det snart ett år sedan vi träffade Lina och de andra människorna i Lerdala, så ni kanske har glömt vem de är. Här kommer en presentation.
Det här är Lina. Hon bor tillsammans med sin mamma Lena, sin pappa Stig och sin bror Linus i en  liten by som heter Lerdala. De bor i ett hus på adressen Tomtebacken 1. Lina bor granne med sin bästa vän Frida. Linas vän bor tillsammans med sin mamma Trine och sina tvillingbröder Felix och Fredrik. Deras hus har adressen Tomtebacken 2. Men det verkar som om någon annan har flyttat in i deras hus sedan vi träffade dem senast.

I Lerdala finns en liten affär som heter Lerdala lanthandel. Där arbetar Gullan. När vi lärde känna Gullan förra julen, så bodde hon i ett hus nära affären tillsammans med sin son Benny.
 
 
Det här är Benny. Han är busschaufför och kör Lina, Linus, Frida, Felix och Fredrik till skolan varje dag och hämtar dem när de slutar skolan. Benny blev kär i Fridas mamma Trine förra julen. På bilden har Benny köpt kläder på postorder. Det var Lina och Frida som hjälpte honom att köpa nya kläder.
 
Trine gillar att träna, speciellt att gå promenader med stavar. Hon började träna med Benny förra julen. Tror ni att de fortfarande tränar tillsammans?
I den lilla byn Lerdala bor även Nisse i Svängen tillsammans med sin katt. Det var han som gjorde så att julen i Lerdala blev annorlunda och väldigt fin förra året. Undrar vad som kommer hända i Lerdala den här julen.
 

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...