Fortsätt till huvudinnehåll

Presentation av julkalenderns karaktärer

Nu var det snart ett år sedan vi träffade Lina och de andra människorna i Lerdala, så ni kanske har glömt vem de är. Här kommer en presentation.
Det här är Lina. Hon bor tillsammans med sin mamma Lena, sin pappa Stig och sin bror Linus i en  liten by som heter Lerdala. De bor i ett hus på adressen Tomtebacken 1. Lina bor granne med sin bästa vän Frida. Linas vän bor tillsammans med sin mamma Trine och sina tvillingbröder Felix och Fredrik. Deras hus har adressen Tomtebacken 2. Men det verkar som om någon annan har flyttat in i deras hus sedan vi träffade dem senast.

I Lerdala finns en liten affär som heter Lerdala lanthandel. Där arbetar Gullan. När vi lärde känna Gullan förra julen, så bodde hon i ett hus nära affären tillsammans med sin son Benny.
 
 
Det här är Benny. Han är busschaufför och kör Lina, Linus, Frida, Felix och Fredrik till skolan varje dag och hämtar dem när de slutar skolan. Benny blev kär i Fridas mamma Trine förra julen. På bilden har Benny köpt kläder på postorder. Det var Lina och Frida som hjälpte honom att köpa nya kläder.
 
Trine gillar att träna, speciellt att gå promenader med stavar. Hon började träna med Benny förra julen. Tror ni att de fortfarande tränar tillsammans?
I den lilla byn Lerdala bor även Nisse i Svängen tillsammans med sin katt. Det var han som gjorde så att julen i Lerdala blev annorlunda och väldigt fin förra året. Undrar vad som kommer hända i Lerdala den här julen.
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni