torsdag 30 november 2017

En annorlunda jul i vår by, 1 december 2017

Det är tidig morgon och alla barn i Tomtebacken sover fortfarande. Ja, för ni minns väl barnen i Tomtebacken? I huset på adressen Tomtebacken 1 bor Lina tillsammans med mamma Lena, pappa Stig och storebror Linus. I huset på Tomtebacken 2 bor Linas bästa vän Frida. De går i samma klass. Frida bor tillsammans med mamma Trine, som är från Norge. Frida har två bröder, som är tvillingar. De heter Felix och Fredrik och går i samma klass som Linas storebror. Ja, som ni säkert redan har räknat ut, så har ju någon flyttat in till Trine, Frida, Felix och Fredrik. För när Nisse i Svängen går förbi på promenad med sin katt Maja, så står det en blå minibuss utanför huset på Tomtebacken 2.
 
Det knarrar i snön när Nisse och hans katt går på morgonpromenad. Det kommer dröja några timmar till innan solen går upp över den lilla byn. Nisse tar ett djupt andetag och andas in den kalla, friska luften, men istället för att vända om och gå hem, så fortsätter Nisse och Maja sin promenad. Varje morgon promenerar dom hem till Nisses barndomsvän Gullan för att äta frukost. 
 
Nisse och Gullan är äldst i byn. Det är inte många år kvar tills de fyller 80 år och då har de planerat att åka utomlands tillsammans. Gullan borde ha tagit pension för länge sedan, men hon trivs så bra med att arbeta i sin lanthandel. Hon säger ofta till Nisse att så länge det kommer någon och handlar så tänker hon fortsätta.
 
När Nisse tänker på Gullan så ler han. Hon kom hem till honom på kaffe förra julen och sedan bjöd hon hem honom på frukost i januari. Båda tyckte att det var så trevligt, så de fortsatte att äta frukost tillsammans varje morgon.
 
Nisse tänker tillbaka på året som varit. Han stannar upp lite och katten Maja stryker sig mot Nisses gröna fodrade gummistövlar och jamar. Nisse tror att det var i mars som Gullans son Benny bestämde sig för att flytta hem till Trine och barnen. När Benny försvann från huset, så dröjde det inte många dagar förrän Gullan tyckte att det var alldeles för tomt i huset. Hon började prata med Nisse om att hon önskade att två ensamkommande barn från Afghanistan kunde flytta hem till henne.
 
Imorgon kommer Alexander och Soraya flytta hem till Gullan och på måndag börjar dom i Lina och Fridas klass.Presentation av karaktärerna i bloggjulkalendern finns här!
Här finns första delen av bloggjulkalendern 2016

 
Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
Här kan du köpa hennes bok
 
 
 
 

6 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Spännande.

Tintomara sa...

Har ju funderat vart du blev av, men då förstår jag. Grattis till bebisen! :)
Kul med en julkalender, ser fram emot fortsättningen!

Ellinor Wikman sa...

Tack! 😀

Ellinor Wikman sa...

Åh, tack! 😀 ❤

Grå papegoja sa...

Vad härligt med en bloggjulkalender.

foxy sa...

Å så härligt att läsa :-)

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...