Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 6 december 2016

Det börjar bli mörkt ute och Lina sitter på sitt rum och skriver i sin dagbok. Hon skriver om allt roligt som hände igår. Idag har alla barnen lekt i snöborgen varje rast. Lina målar snöborgen och snöhunden i dagboken. Snart ska hon följa med Trine och Frida till församlingshemmet. Ikväll börjar Trines kurs.
När Lina har målat klart. Går hon till vardagsrummet, där hennes mamma och pappa sitter och tittar på TV.
- Jag går med Trine och Frida till församlingshemmet nu, säger Lina.
- Hälsa till Trine från oss, säger mamma Lena.


När Lina kommer hem till Frida, så har Trine en påse fulle med broccoli i handen. Lina, Frida och Trine promenerar till församlingshemmet och är där i god tid innan kursen ska börja. Trine vill hinna förbereda med att skriva i blädderblocket och ställa fram stolar. Lina och Frida hjälper henne att ställa åtta stolar i två rader, så att det blir fyra stolar i varje rad.
- Nu får gå och spela bordtennis. Nu börjar snart kursen. Tack för hjälpen tjejer, säger Trine.
- Hon är nervös, säger Frida, när Lina och Frida kommit in i rummet där de ska spela bordtennis. De tar fram bordtennisbordet från förrådet och hjälps åt att fälla ner båda sidorna, så att de kan spänna fast nätet. De har spelat bordtennis många gånger och tycker att det är kul.

Trine och Benny
Benny är osäker på om han ska gå på kursen, men hans mamma peppar honom att gå. När han kommer till församlingshemmet, så är det bara Trine som är där.
- Hej, säger Trine.
- Hej, säger Benny.
- Vi väntar några minuter till innan vi börjar, säger Trine.

Trine hoppas att de ska komma fler deltagare, men när klockan är tio över sex, så inser hon att det bara blir en deltagare på kursen. Först bli hon lite ledsen, men sedan tänker hon att det var bra att Benny kom annars skulle det inte bli någon kurs alls. Nu får hon i alla fall genomföra allt hon har planerat.
När Trine har haft en föreläsning om kost och motion, så tar hon med sig Benny till församlingshemmets kök också börjar de att laga broccolisoppa tillsammans. Benny är lite klumpig och ovan att lag mat. Köket och rummet där Lina och Frida spelar bordtennis ligger bredvid varandra, så Lina och Frida hör att Trine fnittrar. De blir nyfikna och kikar in genom nyckelhålet till köket. de ser att Benny häller upp grädde i ett decilitermått och spiller lite på köksbänken. Trine står redo med en trasa och torkar upp.
Trine och Benny äter soppa och Lina och Frida börjar bli trötta. De tar bort nätet från bordtennisbordet och ställer tillbaka allt i förråden. Snart är kursen slut. Innan Benny går frågar Trine honom om han vill följa med henne och gå en promenad med stavar klockan nio nästa dag. Han tackar ja och de bestämmer att de ska ses vid Tomtebacken nästa morgon.Vi ses imorgon!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.