fredag 23 december 2016

En annorlunda jul i vår by, 23 december 2016

Idag ska Benny åka till stan och handla julklappar. Det är en viktig dag för honom imorgon. Han har bestämt sig för att köpa en riktigt fin julklapp till Trine, men han vet inte riktigt vad än. Den här julen blir verkligen annorlunda. Benny och Trine har bestämt att de ska gå tillsammans till Nisse i Svängen innan de går hem till Trine och firar jul. Bennys mamma Gullan blev så glad när Benny berättade att de var bjudna till Trine på julafton.

Benny letar och letar efter en julklapp till Trine. Han går från butik till butik, funderar och funderar. Till slut bestämmer han sig för att köpa ett vackert litet stall med massor med figurer, djuren, Maria, Josef, Jesusbarnet i en liten krubba, herdar och vise män. Han minns när han var liten och fick hjälpa sin mamma att ta fram alla figurerna till stallet i kyrkan. Han tror att Trine kommer tycka om hans julklapp.

Lina har köpt en dagbok till Frida i julklapp. Nu när hon packat in så många julklappar hos Nisse, så har hon blivit riktigt bra på att slå in paket. Alla i Linas familj förbereder sig inför julafton och är hemlighetsfulla med julklapparna. I kväll ska de se på uppesittarkväll på TV och spela bingolotto tillsammans. De ska också äta smörgås med julskinka på och då ska alla julklappar ligga under granen. Lina tycker att det är så mysigt med julen.I år behöver ingen i Lerdala fira jul ensam.

Målad av min brorsdotter Gabriella Kinhult
Vi ses imorgon! 


Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...