Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 21 december 2016

Snart, mycket snart är det jullov. Det är sista dagen i skolan och alla barnen i Tomtebacken slutar tidigt. Lina och Frida skyndar sig hem för att äta efter skolan, så att de kan springa till Nisse i Svängen.
- Vad ska du göra hos Nisse, frågar Lena, när Lina ätit klart.
- Det är en överraskning mamma. Du får veta på julafton, säger Lina. 

Lina och Frida arbetar hela dagen med att skriva inbjudningar. Nisse har ingen dator och skrivare, så de får skriva alla inbjudningar för hand. Nisse har köpt kuvert och färgpennor. När Lina och Frida skrivit klart en inbjudan så viker Nisse ihop den och lägger i ett kuvert. På utsidan av varje kuvert skriver han "Vi ses på julafton" med en röd penna.
Lina och Frida är väldigt nyfikna. Vad finns i Nisses källare? Innan de går hem lovar Nisse att de ska få följa med ner i källaren i morgon. Det ska bli så spännande.
  
Nisse är förväntansfull och längtar efter att få visa alla i Lerdala sin källare. Om bara några dagar är det julafton och imorgon ska han äntligen få visa Lina och Frida. Nisse ler och klappar Maja som lagt sig till rätta i hans knä. 

- Det kommer bli en bra jul i år Maja, säger han. Maja tittar på Nisse och jamar till svar. Målad och skriven av Elin, årskurs 2, Göteborg
Titta vilken fin inbjudan.

Vad tror du finns i Nisses källare?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.