Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 16 december 2016

Det är tidig morgon och det har börjat snöa. Det knarrar i snön när Nisse och hans katt Maja går på morgonpromenad. Det fastnar en snöflinga på Nisses läpp och han sticker ut tungan och smakar på den. Han märker att Maja inte tycker om att det snöar, så det går en kortare promenad idag och det passar Nisse bra för han längtar redan hem. Han vill fortsätta med sina projekt.

Benny är alldeles nyvaken. Han tittar ut genom fönstret och ser att det snöar. Åh, nej, tänker han, nu måste jag skynda mig om jag ska hinna hämta barnen i tid. Han ser minibussen utanför fönstret och den är helt gömd i snö.

När Benny kör alla barnen till skolan, så är det så mycket snö att det är svårt för Benny att köra. Det är ingen plogbil, som hunnit ut till Lerdala än, så det är jättemycket snö på vägen. Det känns som om de ska köra av vägen flera gånger, men allt går bra och barnen kommer fram i tid till skolan.

Det är en väldigt rolig dag för Benny idag för han kommer få sina kläder med posten. När han kommer hem så går han direkt till Lanthandeln. Han går runt i den lilla affären och väntar och väntar på att brevbäraren ska komma med all post. Det brukar komma många paket med posten så här kring jul för det är så många som beställer julklappar på olika internetsidor. Benny är så glad att Lina och Frida hjälpte honom att beställa nya kläder. Han ler när han går runt där i affären också börjar han fundera på om han kanske ska köpa var sin julklapp till Lina och Frida som tack för hjälpen.

Brevbäraren är sen på grund av snöovädret och när han kommer innanför dörren i Lerdala Lanthandel, så är han trött och stressad. När Benny får se honom, så blir han så glad att han springer fram och ger honom en kram. Brevbäraren blir väldigt förvånad. Gullan frågar om brevbäraren vill ha kaffe och pepparkakor. Det vill han gärna. Han har nästan delat ut alla julkorten för dagen, så han kan sätta sig ner och varva ner lite.

Benny har inte tid att fika med sin mamma och brevbäraren. Han är ivrig. Han skyndar sig hem med paketet under armen. När han kommer innanför dörren så ställer han paketet på en pall och öppnar snabbt. Han tittar, känner och provar kläderna i nästan en timme. Han står framför spegeln varje gång han provar ett nytt plagg. Han känner sig riktigt stilig.

Plötsligt ringer Bennys mobil. Han springer fram till sin jacka, som hänger i hallen och tar fram mobilen. Det är Trine som ringer. Oj, vad Benny blir nervös. Hon frågar om han vill följa med henne och hämta gran imorgon. Det vill han gärna. Det här är en riktigt bra dag för Benny.

Tror du att Benny är bra på att hugga gran?

Vi ses imorgon!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni