tisdag 13 december 2016

En annorlunda jul i vår by, 13 december 2016

På tisdag morgon stannar Lina och Frida kvar i bussen en stund, när de kommer fram till skolan, så att Benny kan visa dem vilka kläder han skulle kunna tänka sig att köpa. Han berättar att han har råd att köpa kläder för 2000 kr. Lina och Frida berättar att de ska fråga fröken om de får göra ett matematikprojekt i skolan, där de ska planera Bennys klädinköp.
- Hurra, ropar Benny, när Lina och Frida går ut ur bussen.
När Lina och Frida kommer till skolan, så berättar de om klädprojektet för fröken. Efter luciafirandet så kommer Lina och Frida att få sätta igång med sitt matematikprojekt.


Det är de yngsta barnen i skolan som har luciatåg för hela skolan. Många föräldrar har kommit för att vara med. Luciatåget är i skolans gymnastiksal. Alla som vill får vara lucia, tärna och tomte. Det  finns många lucior i luciatåget.

Linas och Fridas klass säljer bullar och kakor. De har ställt upp flera bord och står bakom dem. På borden ligger massor med nybakat i plastpåsar. När Benny får syn på Lina och Frida, så kommer han fram och köper flera påsar med bullar och kakor.
- När kommer klädleveransen tror ni, säger Benny.
- Den kanske kommer på fredag, säger Frida.

Sedan ser Lina och Frida att Trine är på väg till fram till Benny.
- Nu kommer din mamma, säger Lina.


Benny skyndar sig att gömma bullarna och kakorna bakom ryggen. Trine har ju sagt att han inte ska äta så mycket godsaker.
Linas föräldrar, Lena och Stig, kommer också fram till Lina och Frida för att handla bullar.
- Mamma, säger Lina, kan inte jag och Frida få baka hemma hos oss imorgon.
- Det går bra, säger Lena, men då får ni baka lussekatter och då får du gå och köpa saffran hos Gullan.
- Ok, säger Lina.


Lina och Fridas klass säljer slut på alla bullar, men det finns några kakor kvar när luciafirandet är slut. Skolans vaktmästare köper de sista kakorna.

Nu skyndar sig Lina och Frida till klassrummet, så att de kan börja planera vilka kläder de ska köpa till Benny.Vi ses imorgon!


Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...