lördag 10 december 2016

En annorlunda jul i vår by, 11 december 2016

Idag är det dags att pynta busskurerna i Lerdala. Det finns tre busskurer i byn och idag ska Stig, Benny och Torsten att smycka den busskur som finns utanför deras hus. Stig, Linas pappa, sätter upp en tomte med vitt ljus i konturerna. Han är redan uppe på busskuren och försöker sätta fast tomten, så att den kan stå upprätt. Han kliar sig i huvudet och försöker komma på hur han ska bära sig åt för att få den att synas så bra som möjligt när bilarna kör förbi.

Torsten, som bor vid busskuren som kallas Lerdala gård är också uppe på sin busskur. Hans ljusslinga har blivit alldeles trasslig. Han har tänkt att klä hela busskursen i ljusslingor, men nu när det krånglar så mycket, så vet han inte om han orkar trassla upp alla ljusslingor.
Vid Lerdala Lanthandel har Benny ordnat en liten lyftkran, så att han ska få upp en stor älg, som är gjord av hönsnät, på busskuren. Älgen är full med små, små lampor, så att en ska synas bra i mörker. Benny har tänkt att vinna tävlingen i år. När älgen står på plats och Benny kopplar på strömmen, så känner han sig så nöjd. På julbasaren efter gudstjänsten nästa söndag, så kommer folket i byn att rösta på den bäst smyckade busskursen och utse en vinnare. Det gör de varje år och i år vill Benny verkligen vinna. Han har varit så glad hela helgen. Han tycker att middagen med Trine blev lyckad i fredags. Han visslar och ler när han står nedanför busskuren och tittar på sin älg. Uppe på en busskur någon kilometer bort försöker fortfarande Torsten att trassla upp sin ljusslinga. Snart ger han nog upp.Vem tror du kommer vinna tävlingen?

Vi ses imorgon!

Då ska ni får se Bennys älg. Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...