tisdag 4 augusti 2015

Skrivpuff 142, augusti - inspirationsord: öppen
Dagarna började bli långtråkiga och inte ens städjobb fanns att tillgå. Jag var rastlös och började promenera mycket på dagarna. Vid flera tillfällen mötte jag en liten, söt tant med en alldeles underbar Golden retriever valp. Hon hälsade alltid på mig och det kändes som om hon ville prata, men jag hälsade bara artigt tillbaka och gick vidare. Hade det inte varit för Maria och Dennis, så hade jag inte lagt märket till henne. Tack vare mina vänner såg jag nu människorna jag mötte.
En morgon kände jag mig extra ensam och just den morgonen hade hon sin valp i långt koppel, så innan hon hann korta av kopplet var han redan framme hos mig. Så glad, viftade på svansen och ville leka. Jag satte mig ner på huk och klappade honom. Han slickade mig på hakan. Senare fick jag veta att han hette Rufus och hade förändrat hennes liv.
 
Vi satte oss på en parkbänk längs promenadstråket, jag, Ester och Rufus. Hon var så blyg den lilla, stora människan. Jag kände igen mig i henne. Jag var tålmodig och lyssnade intresserat, utan att pressa henne, precis så som Maria väntat ut mig. Det krävdes många promenader för att Ester skulle öppna sig och våga prata om sitt liv och sina upplevelser.

4 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Fint.

foxy sa...

Å så fint:-)

http://tittelina.blogspot.com sa...

Livsöden. Jag vill veta mer om Maria och Dennis och Ester och "jag".

B i r g i t t a sa...

Åh så fint!
Människovänlighet - vilja varandra väl :)

Annars så!

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...