lördag 11 juli 2015

Skrivpuff 134, juli - inspirationsord: lösa


Sista delen av novellen. Fortsättning på kapitel 7


Hon sa att hon aldrig mer skulle bli kär innan hon somnade.

Minou sov till tolv på lördagen och jag vaknade vid åtta och städade undan vinflaskan direkt. Jag somnade i soffan nykter för första gången på mycket länge.

Hon ville inte äta något när hon vaknade, men jag tvingade henne att dricka ett glas med vatten och Treo. Hon duschade och jag vattnade blommorna. Jag har nog aldrig haft så glada blommor i hela mitt liv.

Jag tittade på väggalmanackan och såg att det var en vecka sedan jag tog ett glas vi senast. Det var psykologen som föreslog att jag skulle köpa en almanacka att ha på kylskåpet, där jag ritade in ett vinglas varje gång jag smakade vin. Senast var förra lördagen. En känsla som liknade stolthet fyllde min kropp.

Jag frågade Minou om vi inte skulle gå på stan och titta i affärer. Jag trodde aldrig att hon skulle svara ja. Efter veckor på Åhlens klädavdelning förstod jag att det fanns inget som kunde skingra tankarna bättre än att shoppa vackra plagg. Det skulle inte lösa Minous problem, men hon skulle åtminståne få tänka på annat en stund.

Jag hämtade plagg efter plagg. Hon provade och provade. Allt satt så bra på henne och jag såg hur hennes självkänsla växte för varje plagg. Mina adjektiv tog aldrig slut: bedårande, vacker, smal, lång, elegant, fantastiska, sexig, Hollywood-style osv.
När affärerna stängde vid fyra hade vi båda så mycket färgglada påsar fulla med kläder att vi knappt kunde bära dem. Alla kläder var till henne.

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...