Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 128, juli - inspirationsord: vanlig

(Det blir ett kort kapitel idag)

Kapitel 4Utsparkad

Nyduschad. Minou har ändrat tiden på onsdagarna från tio till tre. Jag klarar mig inte utan henne. Det blev en flaska vin igår ändå.

Jag fönar håret och tänker på mitt missbruk, mitt vin, som något negativt för första gången i mitt liv. Jag har aldrig haft någon jag kan såra med mitt missbruk, ingen nära relation. Det har varit min ensak, min njutning.

Jag ska arbetsträna på klädavdelningen. Det känns som ett straff, samtidigt ser jag min chans att bli en riktig människa, en vanlig människa. En kvinna som har fast inkomst och väninnor på jobbet. 

Jag ålar i min lila klänning och när sminket sitter som det ska tar jag på mig mina solglasögon. Redo för ett nytt tufft kapitel i livet.

Kommentarer

foxy sa…
Bra, realistisk!
Jag vill också ha en Minou - vill vill vill - skål!
Gillar!

Vaknar som vanligt
Intressant. Jag fastnade speciellt för de här meningarna. Jag har aldrig haft någon jag kan såra med mitt missbruk, ingen nära relation. Det har varit min ensak, min njutning.

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni