fredag 3 juli 2015

Skrivpuff 126, juli - inspirationsord: tänkaFortsättning kapitel 2

Minou - Afrikas drottning"Ska jag tvätta den här mörklila klänningen i 30 grader?" frågar hon innan hon ska gå för dagen. Hon håller den i handen redo att gå in i badrummet och starta tvättmaskinen som redan är laddad med väldoftande tvätt- och sköljmedel. "Ta med den till kemtvätten är du snäll" säger jag och ger henne en femhundra kronors sedel. "Behåll växeln" lägger jag till och sluter hennes öppna hand runt sedeln. Hon skakar på huvudet, men hon ler. Hennes svarta linne smiter åt runt hennes smala midja och små bröst och de bruna linnebyxorna hänger löst runt hennes höfter och långa ben. För lite färg, men ändå så vacker, tänker jag. "Vi ses på söndag" säger hon och stänger försiktigt ytterdörren till lägenheten.

Jag är ensam igen och går runt några varv från rum till rum och njuter av att det är rent och vackert. En nästan euforisk känsla kommer över mig och på ren rutin öppnar jag ett franskt vin. Jag ställer vinflaskan på vardagsrumsbordet och ska hämta ett vinglas från vitrinskåpet när mobiltelefonen plötsligt börjar vibrera i min kavajficka.

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...