Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 3 - inspirationsord: SKRIVA

BREVET
Snirkliga bokstäver fyllde sida efter sida. Ord omsorgsfullt sammansatta till meningar för mig. Jag hade sparat brevet i två dagar. Ville läsa det på en speciell plats, vid en speciellt tidpunkt. Ville ha en speciell känsla innan jag började läsa brevet. Lägga mina egna känslor och tankar åt sidan en stund och bara försöka leva mig in i en annan människas liv.

Sjön låg spegelblank och solen stod högt på himlen. Det var en lördag i maj och jag låg på bryggan vid strandpromenaden och andades in vårluften. Fåglarna kvittrade och jag var redo att läsa dina magiska ord. På några sekunder var jag inne i din värld. Jag är så tacksam att jag får vara en del av den. Vi bor så långt ifrån varandra och ändå har vi delat glädje och sorg genom vår brevväxling i så många år. Med dina skrivna ord målades en tavla av din värld i mitt inre. Tacksam!

Kommentarer

Kalle Byx sa…
Känner igen förväntningen man kan känna innan man öppnar brevet.
Vad fint skrivet - känner också igen mig i förväntningen :)
Jag skrev en till puff :)
De vilsegångnas skog
Ljuvligt. Njutbar text. <3
Tack för era fina kommentarer Kalle, Birgitta och Grå papegoja!
Tintomara sa…
Ja, jättefint skrivet! :)
Tack Jag Irrbloss och story! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.