Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivpuff 10 - inspirationsord: SKÄMT

Någon så välutbildad, framgångsrik och pålitlig skulle väl aldrig skämta om en sådan sak? Bonita Vistrand letade efter mobilen i handväskan, samtidigt som hon sökte ögonkontakt med servitrisen. Klockan på mobilen visade 20:38. Hon blundade och förundrades över att hon inte var arg. Kanske skulle hon ge honom en ny chans.

Leo Svensson hade aldrig träffat en kvinna som Bonita Vistrand. Det tog månader innan han tog mod till sig och bjöd ut henne på middag. Nu betraktade han henne där hon satt vid ett bord för två i restaurangen. Han hade tagit skydd i mörkret utanför fönstret och registrerade varje rörelse. Plötsligt blundade hon och log. Tänk att hon satt där för hans skull. Han var snart fyrtio minuter försenad och hon log fortfarande. Han visste redan från dag ett att hon var en av de mest positiva människor han mött. Ett liv med henne skulle få honom att byta perspektiv och se det vackra och enkla i livet. Det visste han och ändå var han på väg att förstöra den chansen. Han klarade inte av att gå in. Tilliten till den egna förmågan existerade inte. Han önskade att han vore någon annan. Modig, rolig, charmig och handlingskraftig.

Kommentarer

Vilket intressant persongalleri. En kort text som säger mycket.

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.