söndag 11 januari 2015

Skrivpuff 10 - inspirationsord: SKÄMT

Någon så välutbildad, framgångsrik och pålitlig skulle väl aldrig skämta om en sådan sak? Bonita Vistrand letade efter mobilen i handväskan, samtidigt som hon sökte ögonkontakt med servitrisen. Klockan på mobilen visade 20:38. Hon blundade och förundrades över att hon inte var arg. Kanske skulle hon ge honom en ny chans.

Leo Svensson hade aldrig träffat en kvinna som Bonita Vistrand. Det tog månader innan han tog mod till sig och bjöd ut henne på middag. Nu betraktade han henne där hon satt vid ett bord för två i restaurangen. Han hade tagit skydd i mörkret utanför fönstret och registrerade varje rörelse. Plötsligt blundade hon och log. Tänk att hon satt där för hans skull. Han var snart fyrtio minuter försenad och hon log fortfarande. Han visste redan från dag ett att hon var en av de mest positiva människor han mött. Ett liv med henne skulle få honom att byta perspektiv och se det vackra och enkla i livet. Det visste han och ändå var han på väg att förstöra den chansen. Han klarade inte av att gå in. Tilliten till den egna förmågan existerade inte. Han önskade att han vore någon annan. Modig, rolig, charmig och handlingskraftig.

2 kommentarer:

Grå papegoja sa...

Vilket intressant persongalleri. En kort text som säger mycket.

Kalle Byx sa...

Så kan det vara.

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...