söndag 18 augusti 2013

Lördags- och söndagsnöjen

Jag har beställt mitt favoritschampoo och min favoritparfym från Lyko.se och nu har paketet levererats till Kvarnbyns Livs, så snart ska jag trotsa regnet och promenera dit.

I eftermiddag ska vi vara med på Kulturkalasets final och se både Robin Stjernberg och Loreen vid Götaplatsen inne i vårt fina Göteborg.

Lördagen blev mysig. Jag fortsatte måla på porträttet av mig och lillasyster Evelina. Min titanium vita färg tog slut, så jag och Zachary åkte till Sisjön för att köpa mer färg. Vi passade även på att äta thaibuffe på Mannerströms. Så himla gott!

Jag arbetade vidare på porträttet en timma till när vi kom hem. Det blev lite kallt om händerna till slut och jag längtade in till ett varmt och skönt kök.

Jag har blivit överkänslig mot vete i sommar och därför botaniserat på de glutenfria hyllorna i mataffärerna. Matbrödsutbudet är begränsat och konsistensen är ofta gummiliknande, så igår kväll provade jag att baka eget bröd. Provade även att göra två olika laktosfria och lökfria soppor (min laktoskänslighet och lököverkänsligheten kom 2003).

Tomat- och champinjonsoppa med vatten, timjan, svartpeppar och laktosfri vispgrädde blev min favorit. Chaminjonsoppa med laktosfri mjölk, laktosfri mat & bak kvarg, svartpeppar och salt blev Zacharys favorit, så det var ju tur att jag gjorde två olika soppor.

Brödet blev kompakt, men konsistensen var inte lika gummiaktig, så det får godkänt.

Efter vår middag såg vi filmen Oblivion med Tom Cruise och ett avsnitt av serien Revolution innan det var dags att sova.

Ha en fin söndag!

1 kommentar:

Ellinor Wikman sa...

Måste bara prova om det funkar att skriva kommentarer! :-)

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...