söndag 25 augusti 2013

Lämna honom

Vår kursledare på Sensus berättade att hon hade haft ett förhållande med en man som befann sig i nuet hela tiden, vilket resulterade i att han var oförmögen att planera sitt liv. Inte nog med att han levde konstant i nuet. Han ville dessutom bara göra lustfyllda saker.

Dessa människor (för det finns säkert lika många kvinnor som män) prioriterar inte vardagsarbete i hemmet om inte det (till sambons lycka) skulle tillhöra personens intresse och därmed räknas som lustfylld aktivitet. Dessa människor har ofta svårt att göra saker för andras skull, som till exempel se en av sambons favoritfilmer eller åka på en helgutflykt som han/hon inte känner för. Om aktiviteten ändå blir av finns det en risk att han/hon upplever att han/hon offrat sig och är negativ under aktiviteten.

En av kursdeltagarna rådfrågade kursledaren. Hon sa att hon levde i ett förhållande som påminde mycket om det kursledaren beskrev och undrade om hon kunde få lite tips. Hon hade nog förväntat sig tips för att få förhållande att fungera bättre. Kursledaren sa endast två ord:
- Lämna honom!

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...