Fortsätt till huvudinnehåll

Lämna honom

Vår kursledare på Sensus berättade att hon hade haft ett förhållande med en man som befann sig i nuet hela tiden, vilket resulterade i att han var oförmögen att planera sitt liv. Inte nog med att han levde konstant i nuet. Han ville dessutom bara göra lustfyllda saker.

Dessa människor (för det finns säkert lika många kvinnor som män) prioriterar inte vardagsarbete i hemmet om inte det (till sambons lycka) skulle tillhöra personens intresse och därmed räknas som lustfylld aktivitet. Dessa människor har ofta svårt att göra saker för andras skull, som till exempel se en av sambons favoritfilmer eller åka på en helgutflykt som han/hon inte känner för. Om aktiviteten ändå blir av finns det en risk att han/hon upplever att han/hon offrat sig och är negativ under aktiviteten.

En av kursdeltagarna rådfrågade kursledaren. Hon sa att hon levde i ett förhållande som påminde mycket om det kursledaren beskrev och undrade om hon kunde få lite tips. Hon hade nog förväntat sig tips för att få förhållande att fungera bättre. Kursledaren sa endast två ord:
- Lämna honom!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skrivpuff, 3 februari - inspirationsord: STEN

Naturens närhet fick hennes hjärtslag att slå av på takten. Andetagen blev djupare, lugnare. För några sekunder sedan hade hennes puls dunkat likt ett stressat litet djur. Hon kände sig vilsen och rädd. Hon visste inte varför. Det var som om världen var emot henne. Det var en felaktig känsla. I djupet av sitt inre visste hon att det var hon som skapade sitt liv. Ingen annan än hon kunde besegra hennes fiender, ty de fanns inom henne. Hon plockade upp en vit, liten sten från marken och kramade den hårt. Du och jag mot världen, tänkte hon och ett ljus tändes i hennes frusna själ.