torsdag 22 augusti 2013

Börja meditera nu

Om det ändå vore så enkelt!

Jag, liksom många andra människor, har väldigt svårt att gå ner i varv, koppla bort tanke efter tanke en stund, låta dem falla som färgglada blad en vacker höstdag.

Livets dagar borde bestå av vila och återhämtning, men många av oss är ständigt aktiva under vår vakna tid. Ständig aktivitet och svårigheter att släppa kluriga arbetsuppgifter är grunden till den enorma stress jag byggde upp.

När jag bytte arbete våren 2012 insåg jag att jag måste ta tag i mina problem ordentligt. Jag visste inte var jag skulle börja. Vad jag skulle göra. Hur jag skulle tänka.

Min resväg till jobbet ägnade jag åt en mängd olika ljudböcker i ämnet. Jag fullkomligt matade mig själv med massor av tankar kring hur människan kan minska stress och press genom att förändra sina tankar.

På väg hem från jobbet kunde jag varken lyssna på ljudbok eller radio. Min hjärna var så trött. Förmodligen för att jag nästan aldrig tillät mig själv att ta en paus på arbetet.

Bye Bye :-)

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...