fredag 10 augusti 2012

Sommaren är kort

Sommaren är kort

Min sommar har varit fantastiskt fin! Jag har inte märkt av regnet så mycket för jag har varit på resande fot en hel del, vilket varit underbart!

Sommaren inleddes med några dagar i Ed tillsammans med mamma och syskon. Jag, Patrik och Oscar spelade fotbollsgolf på mammas gräsmatta, vilket var väldigt kul. Jag vann! Saknar verkligen fotbollen!

Jag och Zachary fick också möjlighet att läsa känna den nya familjemedlemmen på Haga. Han heter Alonzo och är en Bichon Bolognese. En hund som man inte kan göra annat än tycka om!

Vi hann också se mamma och Örjans nybyggda sommarstuga!

Därefter var vi hemma i Göteborg i några dagar och förberedde oss inför vår kryssning och vår vistelse i Rom.

Första dagen i Rom promenerade vi till Colosseum. Andra dagen tog vi tåget till Civitaveccia för att checka in på MSC Splendida. Vilket härligt litet äventyr! Kryssning passade oss verkligen perfekt!

Efter att ha besökt Genoa, blivit imponerade av Barcelona, varit på äventyr i Tunisen, förälskat oss i Malta och shoppat i Messina (jag shoppade, Zac provade den inhemska ölen), så var vi återigen tillbaka i Civitaveccia.

Vi hade underbart väder och stannade i Civitaveccia hela dagen för att njuta av strandlivet efter alla upplevelser i städer.. Sedan tog vi tåget tillbaka till Rom. Kommande dag tåg vi tåget till Neapel. En stad jag blev kär i 2000 och inte har kunnat släppa sedan dess. Jättehäftigt att få åka dit igen, nu med mannen i mitt liv!

Sista dagen i Rom besökte vi Vatikanen. Wow, vilket ställe! Vi klättrade upp för de smala trapporna i kupolen och Roms betyg gick från medioker till näst intill toppbetyg.

Vi landade på svensk mark och upplevde fyra dagar med strålade solsken i Göteborg/Mölndal. Efter all god mat kunde vi ju inte sluta tvärt, så det blev restaurangbesök även här. Men den bästa maten i sommar fick vi nog ändå i Budapest.

Vi reste till Budapest för att fira min födelsedag och för att se Formel 1 i en liten by som heter Hungaroring och ligger några mil utanför Budapest. Lyckat, då min sambo har finskt ursprung och den finske Formel 1-föraren Kimi Räikkönen fick silverplats. Min födelsedag firade vi med god mat och bad i varma källor. Underbart!

Tack vare alla upplevelser känns en månads semester som tre månader! Fantastiskt!

Sommarlovet avslutades med stort kalas hemma hos oss. I fredags (för en vecka sedan) hade vi inflyttningsfest tillsammans med Patrik, Evelina och Mattias. I lördags hade vi kalas för mig och Patrik. Det var första gången min familj hälsade på i min och Zacharys nya lägenhet.. Jättekul!

Hoppas att ni haft en härlig sommar!

Måste ju tillägga att IPad:en har varit med på alla resor och förgyllt dem med massor med bra musik!

Kram

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...