tisdag 6 april 2010

Äntligen kan jag skriva om pappas kalas!

Parallellt med bröllopet har jag planerat ett 60 års kalas för min pappa tillsammans med mina syskon. :-) Vi har planerat i snart 3 månader nu och i lördags var vi framme vid den stora dagen. Vi var lite oroliga för att pappas vänner hade försagt sig. Kalaset var nämligen hemligt. Kalaset blev bättre än vad vi kunnat tänka oss. Riktigt lyckat!!

Pappa visste ingenting!!

Han blev hämtad av sina vänner Ebbe och Birgit kl.17.20 i lördags. Här knyter Birgit en ögonbindel på honom.

Jag, mina syskon och vår mormor hade bokat Gesäters skola, där har jag och mina syskon tillbringat mycket tid som barn på barnkalas, pingiskvällar m.m. Vi har även haft mycket kalas för folk i bygden som fyllt jämnt i denna lokal. Numera är vi väldigt sällan i Gesäter, eftersom att mamma och pappa inte bor kvar där längre.

Vi hade också ringt runt till ett 60-tal personer och bjudit in dem till pappas kalas, så de droppade in framåt 18.00. Några av dem var utklädda till påskkärringar, vilket passade bra, eftersom att det var påskafton i lördags.


En av påskkärringarna tog sig ett bloss innan födelsedagsbarnet anlände.


Evelinas kille Mattias hann även ta ett foto på oss syskon innan pappa kom till kalaset.

Framåt 18.20 kom pappa tillsammans med sin fru Lena och deras vänner Ebbe och Birgit. Pappa hade fortfarande ögonbindel på sig, så jag och min bror Patrik gick ut och mötte honom och ledde honom in i festlokalen och upp på scenen.
Pappa fick sätta sig på en höbal på scenen och våra 50 gäster satt helt tysta. När vi tog av honom ögonbindeln började vi sjunga "Ja må han leva". :-)

Därefter kom den tuffaste utmaningen för vår pappa den kvällen. Tolv påskkärringar entrade scenen och stackars pappa var så chockad, att han inte mindes namnen på sina gamla grannar, när han skulle gissa på vem som döljde sig bakom förklädnaden.
Väldigt fina påskkärringar!
Bäst utklädd, det vill säga den person som pappa gissade rätt på sist av alla utklädda, fick ett litet pris i form av chokladpåskägg och en tändsticksask med bild på pappa på ena sidan och gula tulpaner på andra sidan.

Snart var det dags för tårta! Formar till chokladtupparna är inköpta på Tårtdekor i Kungälv.

Kvällens yngsta gäst tillsammans med en av våra grannar från förr. En väldigt fin bild tagen av min syster.


Vi roade oss med allsång till tårtan och sedan vågade vi syskon oss upp på scenen för att sjunga en låt som jag skrivit till pappa. :-)

Under tiden som vi plockade undan bord och stolar för dans så fick gästerna gå tipspromenad. Frågorna handlade givetvis om pappa.

Kvällen avslutades med dans. Här dansar pappa och Lena.

Foton är beställda, så nu blir det snart fotoalbum! :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
Tack för en väldigt trevlig fest, det gjorde ni bra!
Kram Maria

Ellinor Wikman sa...

Tack själv Maria! Jättekul att du kom! Kram Ellinor

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...