tisdag 4 augusti 2009

Alicante - dag 1 - 28 juli

Vi landade i Alicante 13.30 på tisdagen den 28 juli. Vi hämtades av Milton (bror till ägaren av lägenheten vi hyrde) och det tog ca 20 minuter att köra till lägenheten. Han visade oss runt i den lilla lägenheten och eftersom att han inte kunde någon engelska och vi inte kunde någon spanska, så var de teckenspråk som gällde. Haha!

Vi gav oss ut i staden ganska snart, efter att ha bytt om till shorts! Det var ju hur varmt som helst! Tur att vi hyrt en lägenhet med air condition!

Vi gick och gick och gick den dagen! Till slut började vi få lite koll på stranden i förhållande till lägenheten och till slut hittade vi även turistbyrån och Marcedona (mataffären)!! =)

Vi passade på att ta kort på båthamnen och oss själva! Borgen på berget fanns i bakgrunden nästan var man än gick! Lenny hade precis köpt solglasögon av en säljare på gatan utan tillstånd. Det kom poliser på roliga fordon, vet inte hur jag ska förklara dem...
..letade upp en bild på dem istället. Jo, när polisen dök upp på dessa fordon, så spred sig ryktet som en löpeld bland försäljarna och de tog sina filtar med saker på och gjorde en säck av dem och sprang iväg. Sedan när faran var över, så tog de fram filtarna igen och började sortera sina saker, så att turisterna kunde se dem.
Lenny med borgen i bakgrunden!

Ellinor vid båthamnen!

Här är vi lyckligt ovetande om att vi ska bränna oss i solen nästa dag! (fast de borde vi ju förstått)
På kvällen tog vi vårt första dopp i havet!

Efter kvällsdoppet handlade vi kvällsmat på Marcedona och gick hem och svalkade oss i lägenheten! 33 graders värme tar på krafterna!

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...