söndag 28 juni 2009

Altanen fick en uppfräschning idag!

Pappa och Lena var här vid nio i morse och vi satte igång att ta bort mindre bra brädor på vårt altanräcke med tillhörande vindskydd. Jag och Lena åkte till Hornbach och köpte ytterligare några brädor och framåt tolvsnåret tog vi en paus och smakade på min hemgjorda potatissallad med grönsallad med vindruvor till. Kall mat i varmt klimat är mums!

Lenny vid den gamla trasiga överliggare. Pappa och Lena arbetar i bakgrunden.

Pappa har monterat ner stupröret för att komma åt fuktig och trasig bräda bakom, som bytas ut mot en hel och fin.

Pappa inspekterar arbetet so far!


Efter lunchen fortsatte vi med reparationen av räcket och vid 13.30 var vi klara och pappa och Lena styrde kosan mot Dalsland igen. Jag och Lenny fortsatte jobba någon timme till. Vi delade upp de gamla, borttagna brädorna, så att de lätt ska kunna slängas.


Nu behövs bara lite sandpapper och färg, så kommer vårt staket och vindskydd må mycket bättre. Så var det som sagt dags för oss att dela upp de trasiga plankorna......och skydda de brända axlarna med Lennys piketröja.
Så skönt att ha det gjort! Tack för hjälpen pappa och Lena!

Äntligen var vi klara och jag och grannens son Tomas kunde ta igen oss på altanen.Snart dags för grillning i Kungsbacka!

Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...