Fortsätt till huvudinnehåll

Tjugofyra dagar - dag fjorton - Elsie

Jag vet inte vad som hände när Isak var och handlade julklappar med Filip. Plötsligt berättade jag saker som jag inte riktigt visste att jag visste, som att boxningen var ett sätt för Isak att bearbeta Leifs svek. Det var som om Marikas frågor fick mig att förstå. Jag fick andra perspektiv på det liv vi levt. Om ingen ställer frågor till oss hur ska vi då kunna få insikter?

Marika måste resa hem om fem dagar. Hon ska arbeta på ett äldreboende i Göteborg, men det verkar som om hon kan byta sitt arbetspass på julafton med en kollega och komma hit och fira med oss. Det ser jag verkligen framemot. Det känns som om min familj är på väg att bli hel.

Ikväll ska vi skriva julklappsrim till Nettan, Filip och Liv. Nettan är verkligen bra på att rimma och nu när vi har Marika här, så tänkte jag att vi också kunde försöka oss på några rim. Nettan kommer bli så överraskad.

Kommentarer

Viv sa…
Vad fint att få följa din julberättelse. Så fint. Det finaste i det här avsnittet var följande mening: "Om ingen ställer frågor till oss hur ska vi då kunna få insikter?" Så mångbottnad mening.

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni