tisdag 7 april 2015

Skrivpuff 96, april - inspirationsord: talang

Vägen tillbaka (del 2)

Han iakttog hur hon såg sig omkring i klassrummet för att bestämma sig för var hon ville sitta. Han mindes hur ledsna de varit när hon skulle resa till Afrika. Han hade försökt muntra upp henne genom att berätta om alla djuren hon skulle möta. Under de första två åren skickade hon vykort på lejon och elefanter på savannen, men sedan uteblev vykorten och Leo tänkte mindre och mindre på Denise.
Hon satte sig längst fram till vänster och han gick efter och satte sig bredvid henne. Leo kände nervositet blandad med förväntan. Vem var hon nu?

Denise vände sig mot killen som hade satt sig bredvid henne i klassrummet, som hade många lediga platser. Hon tyckte att det var märkligt att han inte satte sig på en ensam bänkrad. Hon presenterade sig och såg hur det glittrade till i hans grönblå ögon. Det var först när han sa sitt namn, som hon insåg att det kunde vara hennes Leo. Hon hade inte förväntat sig att möta någon hon kände i den nya skolan. Efter så många år på resande fot med sin pappa hade hon glömt vem hon var. Var det verkligen Leo?

6 kommentarer:

B i r g i t t a sa...

Åh vad spännande! Fortsättning?

Grå papegoja sa...

Åh, vilken fin och kärleksfull text.

Kalle Byx sa...

Fint. Vill veta hur det går.

Charlotte sa...

Måste höra mer!

Ulla Berglund sa...

Du skriver bra. Vill veta mer.

Ellinor Wikman sa...

Tack för era kommentarer! <3

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...