Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 12 december 2017

Det är tisdagmorgon och Nisse har precis kommit hem ifrån frukosten hos Gullan. Hon stickar under tiden som de äter frukost numera. Han längtar tills julbasaren är över, så att de kan äta frukost utan att hon stickar.

I år känns det extra roligt för Nisse att göra julklappar till tomteverkstaden med järnvägen nere i källaren. Han vill ju att Alexander och Soraya ska få se tåget, tomtarna och julklapparna.

Förra året tillverkade Nisse träbilar och träfjärilar som han målade också bad han Gullan sticka dockstrumpor till honom. I år har Nisse nya idéer. Han vill att barnen ska bli överraskade när de öppnar julklapparna.

Han går in i vardagsrummet, sätter på sig skyddsglasögonen och börjar såga hjärtan och stjärnor med sin figursåg. Innan han gick till Gullan på morgonen, så ritade han hjärtan och stjärnor på en på plywoodskiva. Nu är det bara att såga ut dem. Han längtar till julafton.

När Lina kommer hem från skolan åker hon tillsammans med sin mamma för att lämna sina gamla leksaker och kläder till kvinnan som ska packa in dem och ge dem till ensamkommande barn på julafton. Kvinnan blir så glad när Lina och Lena kommer med papperkassarna. De har med sig Fridas gamla leksaker också. Kvinnan heter Ingela och hon berättar att hon känner Alexander och Soraya. Lina känner sig då nöjd och glad, när hon åker hem.  


Här finns tolfte delen i bloggjulkalendern 2016
 
Julklappstips 1
 
Julklappstips 2
Tempeltavla

Kommentarer

foxy sa…
Jag älskar människorna i den här byn, de har varma hjärtan! :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni