Fortsätt till huvudinnehåll

Caisas resa hem - första boken i min trilogi

BOKRELEASE
22 JUNI 2020
Klicka på boktiteln, så kan du beställa boken.


Kortroman, 114 sidor, perfekt för dig som vill komma igång att läsa i sommar.

En dag i mars vaknade jag mitt i natten med en bokidé som jag skrev ner längst bak i min dagbok. Kommande dag gick jag en promenad på en skogsstig inte långt från vårt hus. Jag fortsatte utveckla bokidén under min promenad och några dagar senare satte jag mig vid datorn och började skriva.

Det var svårt att sluta skriva och under en och samma dag skrev jag över 11 000 ord. Så fanns de plötsligt där, mina karaktärer. Caisas liv tog en oväntad vändning och jag hade svårt att hänga med i svängarna. Under dagarna som följde fortsatte jag att utveckla historien och sedan tog jag hjälp av testläsare, skrivcoacher och lektörer. Till min stora förvåning var de otroligt imponerade av mitt manus och jag skickade in det till tre kristna förlag när jag hade arbetat om det många, många gånger.

Pärlan förlag var intresserade av att ge ut min bok och jag fick ett jättefint utlåtande från dem:

"Detta var en väldigt bra och gripande berättelse! Jag upplevde tidigt att den höll en god kvalité så jag hade egentligen inte behövt läsa hela boken, men det gjorde jag ändå för att få se mer exakt vad den innehöll och se om allt knyts ihop bra och så. Och för att den var så bra så jag knappt kunde låta bli. Den håller samma goda kvalité hela boken igenom. Väldigt välskriven med bra språk."

Det var helt fantastisk att få detta utlåtande från ett kristet förlag. Tyvärr är det tufft i bokbranschen just nu, så de hade inte möjlighet att betala för en utgivning av boken, utan jag hade själv fått betala för utgivningen. Jag tackade nej.

Jag bestämde mig för att återigen ge ut en bok via Books on Demand. Det här är min tredje bok som jag ger ut via dem. De andra två böckerna är min självbiografi Barnlängtan som just nu finns att köpa på Bokus.se för endast 59 kr. Klicka så kommer du direkt till boken.

Jag har också gett ut Mitt liv med endometrios som innehåller tjugo kvinnors livsberättelser om sjukdomen och har fått en så fin recension på just Bokus.se.


Vi är många.

3 mars 2020

En oerhört viktig bok för samhället, för skolor, för arbetsplatser, för kvinnor, för anhöriga, för vårdpersonal; för alla. Det finns inte en plats där denna bok inte hör hemma, för de flesta av oss har faktiskt någon i vår närhet som lever med endometrios. Äntligen kommer denna bok med SANNINGEN om hur det är att leva med en inflammatorisk, kronisk sjukdom som i de flesta fall påverkar hela ens liv och vardag.
Mycket bra och viktigt initiativ av Ellinor Wikman och tack till alla ni kvinnor som delar med er; ni gör skillnad med era berättelser. Som sagt var, ingen är ensam. Vi är många.
Jag är så oerhört tacksam för alla fina recensioner inte minst från Erikas bokhylla, som recenserat Caisas resa hem just idag. 
Handling:
Caisa bor i Göteborg, arbetar som gymnasielärare, gör allt för sina elever och besöker sin mamma på sjukhuset så ofta hon kan. Plötsligt förändras allt. Det fruktade telefonsamtalet kommer samma dag som Caisas elever tar studenten. Efter en lång tids sjukdom dör Caisas mamma och det visar sig att hon burit på en stor hemlighet, som avslöjas efter hennes död. Ur sorgen, saknaden och hemligheten som uppdagas finner Caisa nya relationer och ett nytt sätt att förhålla sig till livet.
Boken väcker mycket tankar och funderingar hos mig som läsare. @ellinor_wikman_author har en förmåga att ta upp viktiga ämnen i livet. Caisas liv vänds upp och ner som genom ett trollslag och ställs inför valet att välja bitterhet eller glädje. 
Boken handlar om glädje, sorg, hopp och förtvivlan. 
Tack snälla Ellinor för att jag fick chansen att läsa din bok
#läsmig #böcker #bok #kaninteslutaläsa #bookobsession
Blir du sugen på att läsa 
CAISAS RESA HEM? Klicka här.
Kram från en lycklig författare

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni