fredag 6 december 2019

Tjugofyra dagar - dag sju - Elsie

Det har varit så fint att ha Nettan, Filip och Liv här i några dagar. Både jag och Isak har mått så bra av att ha fler människor i huset. Vi bestämde att vi ska fira julafton tillsammans. Isak och Filip ska träffas och handla julklappar någon dag.

Inatt vaknade jag av att Isak skrek. Jag minns att han hade fruktansvärda mardrömmar som barn och att han ofta kom in med sin kudde och la sig mellan mig och Leif. Då flyttade sig Leif. Han gick och la sig i soffan i vardagsrummet. Om jag vågar ska jag fråga Isak om drömmen. Det kanske kan vara ett sätt att få kontakt med honom igen.

Jag är fortfarande så chockade över allt han sa vid Leifs grav. Jag har äntligen släppt skulden över att jag en gång valde att leva med Leif. Hur det än blev, så fick vi Nettan och Isak. Utan Leif hade de inte funnits. Jag kan förstå att Isak ser min pappa mer som en fadersgestalt än Leif, men att han också funderat över om han inte var den son Leif önskat sig. Det är så tungt att veta att min son tänker sådana tankar. Jag måste inse att jag inte kan fylla det tomrummet. Jag kan bara vara jag. Jag måste våga prata med honom.


Inga kommentarer:

Julkalender 2020

 Under höstterminen har jag skrivit en tredje julkalender om barnen i Lerdala. Under decmeber månad kommer jag blogga igen. Då blir det julm...