Fortsätt till huvudinnehåll

Tjugofyra dagar - dag nio - Elsie

Imorse stod det en tjej utanför huset när jag skulle ta mitt morgonkaffe. Hon rökte och hade på sig en röd kappa och svarta byxor. När hon såg mig genom fönstret, så vinkade hon och kastade fimpen i gruset och mosade den med hälen på sin gympasko. Jag ropade på Isak och han kom på några sekunder. Han sa inte ett ord. Satte på sig vinterjackan och gick ut.

Jag har suttit här i timmar och tittat på dem. De går runt i cirklar i trädgården och deras andetag bildar rök omkring dem. Jag har ingen aning om vad de pratar om, men de verkar lugna och det verkar som om de har mycket att prata om. Jag lagar mat ifall han tillåter henne att stanna och äta med oss.

Jag tror att det är Marika, som kommit hit från Göteborg. Jag ser ingen bil någonstans, så jag undrar hur hon tagit sig hit. Hon verkar inte ha någon packning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni