Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 8 december 2017

"Äntligen fredag" tänker Benny. Han har längtat hela vecka efter att få ha fredagsmys med Trine. Han känner sig verkligen glad över att han helt plötsligt fått en familj. Benny är också väldigt glad över att hans mamma fått en lite familj. Han hade lite dåligt samvete när han flyttade ifrån sin mamma i mars. Även om han bara flyttade några hundra meter bort, så tyckte han inte om att hans mamma blev ensam. Nu är hon inte ensam längre för nu bor Alexander och Soraya hos henne.

Benny har varit och handlat mat så att han och Trine kan göra tacos ikväll, men han tycker att det känns som om han glömt något viktigt.

När han kommer hem hjälper Trine honom att lägga in alla matvaror i kylskåpet. Också plötsligt säger hon:
"Men Benny du har ju glömt att köpa köttfärs."

Frida kommer in i köket. Hon skrattar åt Benny och då börjar Benny och Trine också att skratta. "Mamma" säger Frida. "Kan inte vi bjuda Lina, Gullan, Alexander och Soraya på tacos nästa fredag?"

"Vilken bra idé" säger Trine. Benny nickar. Han tycker att det är en jättebra idé. Han vill gärna träffa sin mamma oftare och dessutom vill han ju lära känna Alexander och Soraya för nu är ju dom som hans syskon.

"Då måste du komma ihåg att köpa både köttfärs och kycklingköttfärs nästa fredag Benny" säger Frida. Benny ser förvånad ut.

"Alexander och Soraya är muslimer och de äter inte griskött. Köttfärs är gjort av griskött. Vi brukar köpa 50 % fläskkött och 50 % nötkött. Det betyder att vi har både ko och gris i vår köttfärs." säger Frida.
"Var har du lärt dig allt det här?" undrar Trine.
"Vi har haft hemkunskap idag" säger Frida och sedan tittar hon på Benny och säger:
"Skynda dig till affären. Jag vill ha tacos med köttfärs."
Trine, Benny och Frida skrattar igen.

Här finns åttonde delen i bloggjulkalendern 2016


Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok.
 
Här kan du köpa hennes bok
 
 

Sugen på något nytt till hemmet?

Eller behöver du köpa de sista julklapparna?

Besök LOUISE INTERIÖR

Kommentarer

foxy sa…
Undrade vart kalendern tagit vägen... :-)
Den finns kvar ända till den 24:e december. DU ÄR SÅ VÄLKOMMEN HIT!

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni