Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 7 december 2017

Lina och Frida träffas hemma hos Lina efter skolan. De ska planera teatern. På lucia ska Lina och Frida visa hur julklappsspelet fungerar. Det är många i klassen som inte vet hur julklappsspelet går till, inte bara Alexander och Soraya. Också vet Lina och Frida att olika familjer har olika regler för julklappsspelet, så det måste de berätta när att de spelat teater för klasskamraterna.

"Ska vi låta Alexander och Soraya vara med på vår teater" säger Frida.
"JAAAA" säger Lina "Vilken bra idé. Vi kan ju inte bara vara två stycken, som spelar julklappsspelet."

Lina och Frida frågar om de får låna Lenas julklappar till julklappsspelet.
"Men då vet ju du vad jag har köpt" säger Lena till Lina.
"Men mamma" säger Lina och ler. " Du vet ju hur nyfiken jag är. När du tankade bilen i söndags så kikade jag i dina påsar, så jag vet redan."
Lena skrattar och går och hämtar sina julklappar till julkappsspelet.

Lina och Frida packar in både Lenas och Linas julklappar, så de har sex julklappar när de är klara.
"Det fattar ju två" säger Frida.
"Det fixar jag" säger Lina och så går hon fram till papperskassarna på golvet i sitt rum och tar upp en speldosa och en barbiedocka. Hon håller upp leksakerna framför Frida och ler.
"Varför har du dina leksaker i papperskassar" undrar Frida.
"Jag ska ge dem till barn i från Afghanistan. Mamma har hittat en kvinna som packar in dem och ger dem i julklapp till barn som bor i Sverige utan sina föräldrar. Det kallas för ensamkommande barn" säger Lina.

När Frida kommer hem på kvällen, så börjar hon också packa ner leksaker, som hon inte använder längre. Hon vill också skänka sina leksaker så att de blir julklappar till barn från Afghanistan.

Här finns sjunde delen i bloggjulkalendern 2016


Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
 
Här kan du köpa hennes bok
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni