Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 4 december 2017

Lina är så glad när hon vaknar. Hon tittar ut igenom fönstret och ser att det snöar.

"Tänk om det är första gången som Alexander och Soraya ser när det snöar" tänker hon.

Utan för fönstret ser hon att Benny har en blå toppluva på sig och kämpar med att få bort all snö från den blå minibussen. Han halkar runt när han sopar bilen.

"Han måste nog skrapa rutorna också" tänker Lina, när hon sätter på sig sina kläder.

Linus, Felix och Fredrik har börjat på gymnasiet, så de åker med en stor buss till skolan. Lina och Frida behöver inte stå vid busskuren och vänta på bussen längre för nu bor ju busschauffören Benny också i Tomtebacken.

Lina och Frida har bestämt att de ska åka med Benny till Lerdala lanthandel och hämta Alexander och Soraya. Det ska bli så spännande.

Alexander och Soraya känner inte Gullan så bra ännu. De har bara bott hos henne i två dagar. Idag är det första gången som de ska träffa Gullans son Benny. De har förstått att det är han som kör bussen till skolan varje dag.

När Alexander och Soraya går till busskuren, så möter de Nisse och hans katt Maja. Han ska äta frukost hos Gullan.

"Hej" säger Alexander och Soraya. De träffade Nisse och Maja igår för då åt de frukost tillsammans. Soraya fick lägga kattmat i en skål till Maja och ställa skålen på golvet i Gullans kök.

"Hej" säger Nisse och ler. "Ha en bra dag i skolan" säger han sedan, men Alexander och Soraya förstår inte alla ord. De förstår i alla fall att han pratar om skolan. De ler och vinkar, när Nisse går vidare för att knacka på hos Gullan.

Det är en spännande dag för Alexander och Soraya och när de kommer hem till Gullan är de så trötta efter alla intryck i den nya skolan, så de går och lägger sig och sover direkt efter middagen.


Här finns fjärde delen av bloggjulkalendern 2016
 
 
Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
Här kan du köpa hennes bok
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det gåtfulla landet

I det gåtfulla landet Vila finns näckrosor i rosa och lila I varje möte med färgglada tjädrar får du gåvor i form utav fjädrar När du vaknar minns du ingenting men på huvudkudden ligger en nätt liten ring Under kudden ligger fjädrar som ger kraft en energi du aldrig tidigare haft Välkommen till det gåtfulla landet Vila Kanske ses vi inatt, nu måste jag kila

Vägen fram - del 4 av 24

Morgonpromenaderna känns roligare nu, när jag kan läsa inköpslistan där hemma. Jag kan den förvisso utantill numera, men roas ändå av att läsa den. Kanske skulle jag kunna unna mig att sova lite längre och inte bry mig om om jag möter någon på promenaden, men jag är inte riktigt redo än. Mobilalarmet för fortsätta ljuda klockan fem ett tag till. Jag har fått ny energi och det känns inte alls svårt att hitta julgardinerna. De ligger ju där i garderoben i hallen, där jag alltid brukar lägga dem. Jag sätter på radion på hög volym, så att jag kan höra den från köket till både vardagsrummet och sovrummet. John Lennon sjunger Happy Christmas med ömhet i rösten. Julgardiner hängs upp i varje rum. Jag måste ha stege för att nå upp till gardinstängerna. När allt är klart får jag en impuls att köpa nya blommor att ha i fönstren, kanske julstjärnor. Kanske nästa gång jag är i affären? På kvällen tar jag fram mobilen medan jag tittar på nyheterna på TV. Jag börjar skriva ett sms till medmänni