Fortsätt till huvudinnehåll

En annorlunda jul i vår by, 4 december 2017

Lina är så glad när hon vaknar. Hon tittar ut igenom fönstret och ser att det snöar.

"Tänk om det är första gången som Alexander och Soraya ser när det snöar" tänker hon.

Utan för fönstret ser hon att Benny har en blå toppluva på sig och kämpar med att få bort all snö från den blå minibussen. Han halkar runt när han sopar bilen.

"Han måste nog skrapa rutorna också" tänker Lina, när hon sätter på sig sina kläder.

Linus, Felix och Fredrik har börjat på gymnasiet, så de åker med en stor buss till skolan. Lina och Frida behöver inte stå vid busskuren och vänta på bussen längre för nu bor ju busschauffören Benny också i Tomtebacken.

Lina och Frida har bestämt att de ska åka med Benny till Lerdala lanthandel och hämta Alexander och Soraya. Det ska bli så spännande.

Alexander och Soraya känner inte Gullan så bra ännu. De har bara bott hos henne i två dagar. Idag är det första gången som de ska träffa Gullans son Benny. De har förstått att det är han som kör bussen till skolan varje dag.

När Alexander och Soraya går till busskuren, så möter de Nisse och hans katt Maja. Han ska äta frukost hos Gullan.

"Hej" säger Alexander och Soraya. De träffade Nisse och Maja igår för då åt de frukost tillsammans. Soraya fick lägga kattmat i en skål till Maja och ställa skålen på golvet i Gullans kök.

"Hej" säger Nisse och ler. "Ha en bra dag i skolan" säger han sedan, men Alexander och Soraya förstår inte alla ord. De förstår i alla fall att han pratar om skolan. De ler och vinkar, när Nisse går vidare för att knacka på hos Gullan.

Det är en spännande dag för Alexander och Soraya och när de kommer hem till Gullan är de så trötta efter alla intryck i den nya skolan, så de går och lägger sig och sover direkt efter middagen.


Här finns fjärde delen av bloggjulkalendern 2016
 
 
Ellinor Wikman har även skrivit en barnbok
Här kan du köpa hennes bok
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Allting har en början

Det var på den här bloggen allt började. I januari 2015 startade jag en skrivutmaning. Det var tack vare Skrivpuff. En blogg startade av Ann Ljungberg som bjöd på skrivutmaningar varje dag. Det kunde vara en ord eller en bild att skriva utifrån. Jag bestämde mig för att skriva varje dag så länge jag kände att det var roligt. Det blev 111 texter på 111 dagar och mitt under denna skrivutmaning dog min mormor. Det var en oväntad händelse i livet. Hon skulle fylla 80 år 2015, men ingen visste att hennes hjärta snart inte skulle orka mer. Hon stod mig väldigt nära och jag trodde att jag skulle sluta delta i Skrivpuff, men jag fortsatte för min skull, men också för mormors skull. Min dröm var alltid att min mormor skulle få träffa mitt barn, hennes barnbarnsbarn. Nova föddes 3,5 år efter att mormor lämnat jordelivet. Men hon var med när jag och min man gifte oss och det är jag så otroligt tacksam för. Av de 111 texterna valde jag ut ett tjugotal och skapade en bok till minne av min mormor In

För dig som aldrig läst en bok

Jag är författare till sex böcker som alla är kortromaner på mellan 100-115 sidor. Tre av böckerna publicerades under 2020 via bod.se: Barnlängtan  112 sidor (februari) en självbiografi Mitt liv med endometrios  100 sidor (februari) tjugo kvinnors livsberättelser Caisas resa hem  114 sidor (maj) feelgood-roman, trilogi Dessa tre böcker kan du läsa mer om genom att klicka på bokens titel. Om du inte har råd att köpa mina böcker, så gå till ditt bibliotek och be dem köpa in dem. Då kan du låna mina böcker istället. Jag har skrivit tre böcker som ännu inte publicerade, men kommer publiceras 2020 eller 2021 via bod.se: Caisas resa genom krisen Caisas resa till kärleken Slussvaktarinnan i Töcksfors Jag har flera personer i min omgivning som berättat för mig att de aldrig läst en bok från pärm till pärm. Det är för er jag skriver mina böcker. Under perioder i mitt liv har jag varit så stressad att jag varken kunnat läsa böcker eller lyssna på böcker. Det är för e